Bramborové lodičky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 plátek máslo
1 hrst pórek
5 plátků uzený sýr
sušená petrželka
bylinková sůl
5 ks střední brambory
1 ks rajče nebo červená paprika
čerstvě drcený pepř
čerstvě drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory odrhneme kartáčkem a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout

  2. Mezitím pórek nakrájený nadrobno osmahneme na másle a vklepneme vajíčka. Ochutíme kořením a necháme za stálého míchání zatuhnout

  3. Brambory rozkrojíme podélně na půlky a vnitřek trochu vydlabeme. Posypeme čerstvě nadrceným pepřem. Poklademe na vymazaný plech a každou půlku naplníme směsí. Přidáme plátek papriky nebo rajčete a pokryjeme polovičním plátkem uzeného sýra. Zapečeme ve vyhřáté troubě

  4. Bramborové lodičky podáváme jako přílohu nebo sytou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!