Kakaovo-tvarohový moučník s polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
6 ks vejce
200 g máslo
2 lžíce rum
5 lžic kakao
2 lžíce smetana
2 lžičky prášek do pečiva
2 kostky tvaroh
6 lžic cukr krupice
2 balíčky čokoláda na vaření
3 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce hořká čokoláda
1 lžička citronová kůra
6 lžic polohrubá mouka
3 lžíce kokosová moučka
kokosová moučka
3 lžíce kokosové mléko
100 g ztužený 100% tuk

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Žloutky promícháme s cukrem, moukou, práškem do pečiva, olejem. Přidáme kakao, nastrouhanou čokoládu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků

  2. Střední plech vymažeme a vysypeme, těsto rovnoměrně vlijeme a uhladíme, dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 20 - 30 minut podle typu trouby

  3. Mezitím si z tvarohu, povoleného másla, kokosového mléka, strouhaného kokosu, cukru, citronové kůry a rumu vymícháme hladký krém

  4. Na upečený vychladlý korpus natřeme krém, uhladíme a zalijeme rozpuštěnou čokoládou, kterou jsme smíchali se ztuženým tukem a trochou smetany. Těsně před úplným zatuhnutím posypeme kokosem

  5. Kakaovo-tvarohový moučník s polevou necháme před krájením dobře ztuhnout. Ideální ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!