Perníková bábovka s povidly recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 lžíce máslo
1 lžíce kakao
3/4 - 1 hrnku mléko
1/2 hrnku med
1/2 hrnku cukr krupice
2 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
2 lžíce švestková povidla
1 balíček prášek do perníku
strouhanka na vysypání
2 ks vejce (L)
3/4 hrnku ořechy + kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme vejce s vychladlým rozpuštěným máslem a cukrem do světlé pěny. Přidáme tekutý med, povidla, mléko i kakao a vše spolu důkladně promícháme

  2. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do perníku a solí. Na závěr zapracujeme do těsta nadrobno nasekané ořechy a kandované ovoce

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 - 60 minut na 180 °C

  4. Upečenou perníkovou bábovku s povidly necháme chvíli stát ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme vychladnout

  5. 1 hrnek = 300ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!