Perníková bábovka s povidly recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 lžíce máslo 1 lžíce kakao 3/4 - 1 hrnku mléko 1/2 hrnku med 1/2 hrnku cukr krupice 2 hrnky hladká mouka tuk na vymazání 2 lžíce švestková povidla 1 balíček prášek do perníku strouhanka na vysypání 2 ks vejce (L) 3/4 hrnku ořechy + kandované ovoce
Postup Perníková bábovka s povidly
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme vejce s vychladlým rozpuštěným máslem a cukrem do světlé pěny. Přidáme tekutý med, povidla, mléko i kakao a vše spolu důkladně promícháme
Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do perníku a solí. Na závěr zapracujeme do těsta nadrobno nasekané ořechy a kandované ovoce
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 - 60 minut na 180 °C
Upečenou perníkovou bábovku s povidly necháme chvíli stát ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme vychladnout
1 hrnek = 300ml