Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 hrnek mléko
2 - 3 lžíce polohrubá mouka
2 lžičky kremžská hořčice
300 - 400 g kuřecí srdíčka
1 ks camembert
bujn

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme 2 litry studené vody a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme 1 hodinu. Uvařená srdíčka vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout

  2. Prsty stáhneme část s trubicí a srdíčka nakrájíme na kolečka. Odebereme z vývaru 1 litr a dáme do hrnce. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a 5 minut povaříme. Do povařeného základu přidáme 1/2 kostky bujonu (nebo sůl), rozmíchanou hořčici ve lžíci vody a jemně nastrouhaný sýr. Až se nám sýr rozpustí, tak do omáčky přidáme nakrájená srdíčka a prohřejeme

  3. Kuřecí srdíčka se sýrovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!