Mořský ďas s parmskou šunkou a dušenou paprikou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 špetka sůl 2 lžíce ocet balsamico 3 lžíce panenský olivový olej 2 snítky čerstvý tymián 4 ks velká paprika 1 špetka mletý černý pepř 4 plátky parmská šunka 1 lžíce nasekaná bazalka 4 plátky mořský ďas
Postup Mořský ďas s parmskou šunkou a dušenou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Česnek nelisujeme, ale nasekáme na drobné kousky. Maso vybereme tak, aby každý plátek vážil přibližně 200 g
Ve velké pánvi se silným dnem zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme papriku, česnek, tymián, 2 lžíce vody a koření. V částečně zakryté pánvi směs dusíme za občasného míchání asi 20 minut, dokud nezměkne
Mezitím okořeníme plátky mořského ďasa a každou porci zabalíme do plátku šunky. Šunku přichytíme navlhčeným párátkem. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme zbývající olej a na rozpáleném tuku smažíme připravené filety z každé strany 4 - 5 minut, až je maso propečené dozlatova. Opatrně zakryjeme fólií a dáme stranou
Do pánve s paprikovou směsí přidáme ocet balsamico a zvolna ohříváme 5 minut. Z filetů odstraníme párátka, maso nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s dušenou paprikovou směsí
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky