Mořský ďas s parmskou šunkou a dušenou paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 lžíce ocet balsamico
3 lžíce panenský olivový olej
2 snítky čerstvý tymián
4 ks velká paprika
1 špetka mletý černý pepř
4 plátky parmská šunka
1 lžíce nasekaná bazalka
4 plátky mořský ďas

Postup přípravy receptu

  1. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Česnek nelisujeme, ale nasekáme na drobné kousky. Maso vybereme tak, aby každý plátek vážil přibližně 200 g

  2. Ve velké pánvi se silným dnem zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme papriku, česnek, tymián, 2 lžíce vody a koření. V částečně zakryté pánvi směs dusíme za občasného míchání asi 20 minut, dokud nezměkne

  3. Mezitím okořeníme plátky mořského ďasa a každou porci zabalíme do plátku šunky. Šunku přichytíme navlhčeným párátkem. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme zbývající olej a na rozpáleném tuku smažíme připravené filety z každé strany 4 - 5 minut, až je maso propečené dozlatova. Opatrně zakryjeme fólií a dáme stranou

  4. Do pánve s paprikovou směsí přidáme ocet balsamico a zvolna ohříváme 5 minut. Z filetů odstraníme párátka, maso nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme čerstvou bazalkou. Podáváme s dušenou paprikovou směsí

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!