Jitrnicový prejt se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 kostky máslo 10 ks brambory 1,5 dl mléko 3 ks cibule 1 dl voda pepř 300 g kyselé zelí 1 balíček jitrnicový prejt
Postup Jitrnicový prejt se zelím
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si brambory, které uvaříme doměkka. Svaříme si mléko a vyšleháme bramborovou kaši
Zároveň si vyndáme z obalu jitrnicový prejt a nakrájíme ho na několik dílů. Vložíme do kastrolku a zalijeme malým množstvím vody. Necháme prejt rozpustit, mírně jej přisolíme, opepříme a chvíli povaříme
Na másle osmahneme dozlatova cibulku
Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový prejt a studené kyselé zelí.