Jitrnicový prejt recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
majoránka
4 ks jitrnice
1 ks cibule (velká)
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi si pomalu rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a pomalu ji osmažíme dozlatova

  2. Z jitrnic vymačkáme prejt. Případně kupovaný jitrnicový prejt vyjmeme z obalu

  3. Do zlatavé cibulky přidáme jitrnicový prejt a osmažíme jej dozlatova. Nakonec jej podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme majoránku

  4. Horký jitrnicový prejt podáváme s bramborovou kaší a hustým slaninovým zelím. Jitrnicový prejt ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!