Drdková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl vejce cibule nové koření polohrubá mouka celý pepř kořenová zelenina vepřové maso polévkové koření
Postup Drdková polévka
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme klasický vývar z vepřového masa. Tedy maso, cibule, celer, petržel, mrkev, nové koření, celý pepř a sůl. Maso uvaříme doměkka a vývar scedíme
Já si vývar uvařím den předem a nechám ho v lednici do druhého dne. Je to lepší proto, že ve vývaru je většinou plno tuku. Ten ztuhne a plave nahoře na vývaru. Já ho druhý den lžící seberu a odstraním. Někdy se vážně divím, kolik ho tam je
Pak už jenom maso nakrájíme a přidáme do
Polévku zavaříme tzv. drdky, které uděláme z vejce a polohrubé mouky. Těsto musí mít konzistenci takovou, aby šly dělat drdky. Buď je můžeme dělat ručně, což je pracnější, nebo je uděláme přes sítko na halušky. Necháme je povařit a můžeme jíst. Můžeme ještě dochutit polévkovým kořením
Drdkovou polévku podáváme teplou. Podáváme samotnou nebo s pečivem podle chuti.