Středomořský krevetový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks rajčata 1/2 ks cibule 10 ks krevety 2 lžíce ocet balsamico 1 špetka pepř 2 lžíce olivový olej 1/2 ks červená paprika 1 lžíce citronová šťáva 1 ks hlávkový salát
Postup Středomořský krevetový salát
Postup přípravy receptu
-
V misce si nejprve připravíme zálivku na salát - vidličkou vyšleháme olivový olej spolu s balsamicem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem
Předvařené krevety vyloupeme, hlávkový salát natrháme na menší kousky, přidáme zálivku a promícháme
Salát obložíme krevetami a plátky rajčat, navrch naskládáme proužky červených paprik a cibule. Podle chuti můžeme salát ještě obohatit krutony nebo sýrem
Středomořský krevetový salát podáváme jako samostatný pokrm, nejlépe chutná s dobře vychlazeným bílým vínem.