Rajčatová omáčka s mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 3 stroužky česnek sůl majoránka 1 ks feferonka libeček oregano 2 lžíce olivový olej hovězí vývar 1 hrnek rajský protlak 2 kostky tavený sýr mletý černý pepř 1 ks větší červená cibule 400 g mleté maso mix 1 lžička jemná francouzská hořčice
Postup Rajčatová omáčka s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso (mix hovězího, vepřového či drůběžího) a osmahneme za stálého míchání a oddělování masa na kousíčky. Přidáme tavený sýr, který maso zjemní. Ochutíme solí, pepřem a libečkem. Podle chuti přidáme najemno nakrájenou feferonku a pálivou hořčici
Osmahnuté mleté maso zalijeme rajským protlakem, přidáme majoránku a oregano, případně i cukr, pokud byl rajský protlak příliš kyselý. Rajčatovou omáčku s mletým masem zalijeme hovězím vývarem a pod pokličkou podusíme. Ke konci ochutíme ještě prolisovaným česnekem
Rajčatovou omáčku s mletým masem podáváme s těstovinami, které uvaříme v osolené vodě al dente. Rozdělíme na talíře a doprostřed nalijeme hustou rajčatovou omáčku. Ozdobíme lístky bazalky nebo jinou čerstvou bylinkou. Gurmáni ještě posypou parmazánem.