Rajčatová omáčka s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
3 stroužky česnek
sůl
majoránka
1 ks feferonka
libeček
oregano
2 lžíce olivový olej
hovězí vývar
1 hrnek rajský protlak
2 kostky tavený sýr
mletý černý pepř
1 ks větší červená cibule
400 g mleté maso mix
1 lžička jemná francouzská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme mleté maso (mix hovězího, vepřového či drůběžího) a osmahneme za stálého míchání a oddělování masa na kousíčky. Přidáme tavený sýr, který maso zjemní. Ochutíme solí, pepřem a libečkem. Podle chuti přidáme najemno nakrájenou feferonku a pálivou hořčici

  2. Osmahnuté mleté maso zalijeme rajským protlakem, přidáme majoránku a oregano, případně i cukr, pokud byl rajský protlak příliš kyselý. Rajčatovou omáčku s mletým masem zalijeme hovězím vývarem a pod pokličkou podusíme. Ke konci ochutíme ještě prolisovaným česnekem

  3. Rajčatovou omáčku s mletým masem podáváme s těstovinami, které uvaříme v osolené vodě al dente. Rozdělíme na talíře a doprostřed nalijeme hustou rajčatovou omáčku. Ozdobíme lístky bazalky nebo jinou čerstvou bylinkou. Gurmáni ještě posypou parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!