Rajčatová polévka 2 recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
2 lžíce máslo
3 dkg cibule
5 ks rajče
těstoviny
1 špetka pepř
7 dl zeleninový vývar
3 lžíce pažitka nasekaná
2 dl přírodní rajčatová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Část nakrájených rajčat (asi 3 lžíce) odložíme stranou. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno. Těstoviny uvaříme podle návodu

  2. V hrnci rozpustíme máslo a na něm zesklovatíme cibulku. Vložíme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 15 minut

  3. Potom vše rozmixujeme na kašičku. Přilijeme vývar a rajčatovou šťávu. Necháme přejít varem a podle chuti přisladíme a okyselíme. Na talíř vložíme uvařené těstoviny, pokrájená rajčata a přelijeme horkou polévkou. Při podávání zdobíme čerstvým rajčetem a bylinkami

  4. Polévku nezahušťujeme. Máte-li raději hutnější, můžete použít hotovou světlou jíšku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!