Citronové rizoto s chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks citron 250 ml bílé víno 2 lžíce olivový olej 100 g strouhaný parmazán mletý pepř 200 g hlavička chřestu 400 g bílá rýže 700 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
Postup Citronové rizoto s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 3 - 4 minuty ji opékáme dozlatova. Přisypeme rýži a zlehka ji pečeme po dobu 1 minuty. Rýži zalijeme vínem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se víno nevyvaří
Do pánve přilijeme třetinu vývaru a za stálého míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud se vývar nevsákne do rýže. Přidáme polovinu zbývajícího vývaru a postup opakujeme. Přilijeme zbývající část vývaru, přidáme chřest a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Chřest i rýže by měly zůstat nerozvařené
Přidáme máslo, polovinu parmazánu a koření, a za stálého míchání vaříme
1 minutu, dokud se máslo a sýr nerozpustí. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem, petrželkou a citronovou kůrou
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky