Jahodovo-citronové cupcakes recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 2 - 3 ks vejce 1 ks vejce 1 hrnek cukr moučka 0,25 lžiček soda 1,25 hrnek cukr krystal 1,5 hrnek hladká mouka 1 ks vaječný žloutek 0,3 hrnků zakysaná smetana 3 lžíce citronová šťáva 3 lžíce strouhaná kůra z citronu 0,25 lžiček kypřící prášek do pečiva 0,5 lžiček vanilkový extrakt 2 lžíce plnotučné mléko 3 lžíce jahodová marmeláda 0,5 hrnků krémový sýr 125 g Hera máslová příchuť 1 lžíce Hera máslová příchuť 0,5 hrnků Hera máslová příchuť 0,3 hrnků šťáva z citronu, navíc 1 lžíce 0,25 hrnků cukr krupice, navíc 2 lžíce 1,5 lžíce kůra z bio citronu
Postup Jahodovo-citronové cupcakes
Postup přípravy receptu
-
Formu na muffiny si vyložíme košíčky. Troubu rozehřejeme na 175 °C
Připravíme si mísu na smíchání suchých ingrediencí. Přes síto do ní prosejeme hladkou mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. V další malé misce si smícháme pomocí ruční metličky zakysanou smetanu, mléko, vanilkový extrakt a šťávu z citronu
V třetí větší míse si smícháme Heru máslovou příchuť s krystalovým cukrem. Šleháme, dokud se ingredience nespojí. Výsledná směs by měla být světlá a nadýchaná. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém a vždy pečlivě zašleháme. Do takto připravené směsi přidáme kůru z citronu a promícháme
Ke směsi střídavě přidáváme moučnou směs a směs ze zakysané smetany. Vždy přidáme 1/3 od každé směsi a promícháme. Pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré množství s tím, že končíme vždy moučnou směsí. Celou směs mixujeme na menší otáčky, abychom do těsta nevehnali příliš vzduchu
Těsto navrstvíme do připravených košíčků a pečeme 30 - 35 minut, nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá
Zatímco se pečou korpusy, připravíme si citronovou náplň. V nerezové misce si metličkou smícháme cukr, vajíčko, vaječný žloutek, tuk Hera máslová příchuť a citronovou šťávu a kůru a vložíme nad vodní lázeň (ujistěte se, že se voda nedotýká mísy). Směs nad vodní lázní zahříváme přibližně 15 minut, nebo dokud nezačne tuhnout. Mícháme metličkou minimálně každé 2 minuty. Odstavíme z tepla, přendáme do misky a necháme zcela vychladnout. Směs krásně zhoustne
Na krém si nejprve smícháme moučkový cukr s krémovým sýrem. Jakmile je směs spojená a hladká, přidáme po kouscích povolený tuk Hera máslová příchuť. V momentě, kdy jsou všechny ingredience spojené, přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme
Do vychladlých korpusů uděláme lžičkou malé důlky, které naplníme připravenou citronovou náplní. Dozdobíme jahodovým krémem
Jahodovo-citronové cupcakes podáváme jako osvěžující letní moučník
Tip:Chcete-li mít krém tužší, připravte jej předem a nechejte v lednici vychladit alespoň po dobu 2 - 3 hodin. Krém můžete také připravit den předem, přikrýt potravinářskou fólií a použít, až budete potřebovat.