Citronové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
125 g máslo
3 lžičky solamyl
250 ml mléko
citron
150 g cukr moučka
50 g cukr moučka
100 g cukr moučka
3 lžíce polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce vroucí voda
2 lžíce vanilkový pudink
čerstvá máta
máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
citrusová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme korpus. Žloutky utřeme s polovinou cukru a citronovou šťávou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj vmícháme druhou polovinu moučkového cukru, mouku, solamyl a nakonec vše spojíme se žloutkovou pěnou. Těsto rozprostřeme do obdélníkového pekáčku, který předem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Korpus pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí

  2. Připravíme si krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou necháme zcela vychladnout. V míse ušleháme máslo s cukrem do pěny a postupně přidáváme uvařený hustý pudink a citronovou šťávu, dokud nevznikne hladký krém

  3. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme a obě poloviny potřeme marmeládou z citrusů, nejlépe chutná s pomerančovou. Na jednu polovinu potřeného korpusu navršíme krém a přikryjeme druhou půlkou. Z moučkového cukru, citronové šťávy a horké vody umícháme citronovou polevu, kterou nalijeme na naplněný korpus, ozdobíme kousky citronu a lístky máty a necháme v chladu ztuhnout

  4. Vychladlý citronový moučník nakrájíme na řezy a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!