Ragú z mořských plodů recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
-
2 ks česnek
1 ks cibule
chilli paprička
2 lžíce olivový olej
rybí vývar
0,5 sklenek bílé suché víno
1 konzerva loupaná rajčata
400 g mix mořských plodů
Postup Ragú z mořských plodů
Postup přípravy receptu
-
Rozmrazené mořské plody překrájíme na menší kousky, propláchneme a osušíme. Červenou cibuli s česnekem a chilli papričkou nakrájíme nadrobno
Ve větší hluboké pánvi osmahneme cibuli s česnekem a papričkou. Přidáme mořské plody, promícháme a prosmažíme pár minut
Plody podlijeme vínem a po odpaření přidáme rajčata. Pomalu necháme pobublávat, stačí 10 - 15 minut. Podle potřeby podléváme po troškách rybím vývarem. Ragú z mořských plodů nakonec dochutíme solí
Ragú z mořských plodů se hodí k těstovinám, nejlépe ke špagetám.