Smetanová houbová polévka s vejcem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1 - 2 lžičky ocet 300 g brambory 200 ml smetana 1 lžička kmín 2 lžíce hladká mouka 700 ml zeleninový vývar 300 g čerstvé houby mletý černý pepř čerstvý kopr
Postup Smetanová houbová polévka s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěné čerstvé houby nakrájíme na stejně velké kousky. Ve smetaně dobře rozmícháme hladkou mouku. Kopr omyjeme a jemně usekáme
Brambory a houby zalijeme studeným vývarem, podle chuti osolíme a okmínujeme. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu s moukou a polévku za občasného promíchání krátce povaříme. Nakonec vmícháme čerstvý kopr a podle chuti polévku okyselíme a přisolíme. Zvlášť uvaříme v osolené a octem okyselené vodě zastřená vejce
Zastřená vejce rozdělíme do talířů, zalijeme smetanovou houbovou polévkou a podáváme.