Balkánská polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 ks paprika
3 dkg tuk
1 ks cibule
1 l voda
1 ks mrkev
1 špetka pepř
3 dkg hladká mouka
1 lžička mletá paprika
5 ks brambor
250 ml sladká smetana
40 dkg hovězí maso
1 ks sterilovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zasypene jí lžičkou mleté papriky a postupně zředíme vodou. Do vařící vody přidáme na malé kostičky nakrájené maso, cibuli, okurku, mrkev, papriku a česnek. Osolíme a opepříme

  2. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Po otevření přidáme drobné kousky brambor a vaříme až změknou. Na talíř dáme několik lžic smetany (nemusí být), zalijeme vodou a posypeme nakrájeným vejcem

  3. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!