Balkánská polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 ks paprika 3 dkg tuk 1 ks cibule 1 l voda 1 ks mrkev 1 špetka pepř 3 dkg hladká mouka 1 lžička mletá paprika 5 ks brambor 250 ml sladká smetana 40 dkg hovězí maso 1 ks sterilovaná okurka
Postup Balkánská polévka
Postup přípravy receptu
-
Z tuku a mouky připravíme jíšku, zasypene jí lžičkou mleté papriky a postupně zředíme vodou. Do vařící vody přidáme na malé kostičky nakrájené maso, cibuli, okurku, mrkev, papriku a česnek. Osolíme a opepříme
Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Po otevření přidáme drobné kousky brambor a vaříme až změknou. Na talíř dáme několik lžic smetany (nemusí být), zalijeme vodou a posypeme nakrájeným vejcem
Dobrou chuť.