Drobenková červená buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 - 4 lžíce cukr 1 ks vejce 800 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 600 g polohrubá mouka 150 ml smetana ke šlehání 250 g hera nebo máslo 2 balíčky jahodový pudinkový prášek červené barvivo ovoce (jahody)
Postup Drobenková červená buchta
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, smetany, pudinkových prášků, bretonu a cukru uvaříme pudink
Do mouky smíchané s práškem do pečiva a oběma druhy cukru nastrouháme heru a zapracujeme vejce. Rukama vytvoříme drobenku
Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky a zalijeme ji teplým pudinkem. Pudink poklademe ovocem (čerstvé nebo kompotované jahody, nebo jakékoliv okapané kompotované ovoce) a zasypeme zbylou drobenkou
Ihned vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 40 až 45 minut do zezlátnutí drobenky
Drobenkovou červenou buchtu před krájením necháme zcela vychladnout!