Drobenková buchta se sněhem a rybízem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 28 dkg máslo 4 ks žloutek 4 ks bílek 20 dkg cukr moučka 14 dkg cukr moučka rybíz 42 dkg hladká mouka
Postup Drobenková buchta se sněhem a rybízem
Postup přípravy receptu
-
Na vále zpracujeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a poté přidáme hladkou mouku. Těsto propracováváme tak dlouho, dokud se ingredience nespojí. Následně z těsta vyválíme placku a tu dáme na pečící papír na plechu
Placku můžeme vyválet přímo na pečícím papíře, aby se nám potom neroztrhla
Z bílků a cukru vyšleháme sníh, kterým potřeme placku a přidáme na vrch kuličky rybízu. Zkoušel jsem to i s borůvkami, ale nebylo to ono
Buchtu dáme péct do trouby na asi 20 minut při 180 °C, dokud sníh nemá narůžovělou barvu
Drobenkovou buchtu se sněhem a rybízem necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme jako výborný moučník při různých příležitostech.