Drobenková buchta se sněhem a rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

28 dkg máslo
4 ks žloutek
4 ks bílek
20 dkg cukr moučka
14 dkg cukr moučka
rybíz
42 dkg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a poté přidáme hladkou mouku. Těsto propracováváme tak dlouho, dokud se ingredience nespojí. Následně z těsta vyválíme placku a tu dáme na pečící papír na plechu

  2. Placku můžeme vyválet přímo na pečícím papíře, aby se nám potom neroztrhla

  3. Z bílků a cukru vyšleháme sníh, kterým potřeme placku a přidáme na vrch kuličky rybízu. Zkoušel jsem to i s borůvkami, ale nebylo to ono

  4. Buchtu dáme péct do trouby na asi 20 minut při 180 °C, dokud sníh nemá narůžovělou barvu

  5. Drobenkovou buchtu se sněhem a rybízem necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme jako výborný moučník při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!