Houbovo-fazolková omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 500 ml vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka drcený kmín 300 g čerstvé houby mletý černý pepř 200 g zelené fazolové lusky 1 hrst čerstvá pažitka 200 ml smetana na vaření 12%
Postup Houbovo-fazolková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na oleji krátce orestujeme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, vypereme, překrájíme na kousky a ve vroucí osolené vodě je uvaříme doměkka. Měkké (nikoliv rozvařené) fazolky slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a necháme okapat
Z másla, cibulky a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a důkladně rozšleháme dohladka. Pak přidáme orestované houby, sůl, pepř a kmín. Houbovo-fazolkovou omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut. Nakonec přidáme fazolky, smetanu a vše ještě krátce povaříme
Domácí houbovo-fazolkovou omáčku rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem.