Dobrý houskový knedlík recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 10 g droždí 1 ks rohlík 0,5 kg hrubá mouka 100 ml vlažná voda 150 ml vlažné mléko
Postup Dobrý houskový knedlík
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby s hnětacím nožem nalijeme 150 ml teplého mléka, 100 ml vody, droždí a cukr. Zvolíme program Těsto P2 a po skončení programu necháme 10 minut kynout. Přidáme mouku, vejce a sůl, zvolíme Pečivo P1. Na posledních 45 s přidáme do těsta 1 sušší rohlík nakrájený na kostičky. Lze ho také zapracovat do těsta až při tvarování
Po skončení programu necháme kynout na 30 °C, tento krok naskočí automaticky. Stačí 10 minut. Vykynuté těsto vyjmeme z přístroje a uválíme šišku, kterou rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvarujeme knedlíky a necháme ustát 5 minut
Do nádoby nalijeme 0,7 l horké vody, vložíme parní košík, program pára na 21 minut, zavřené víko Max pára. Po 1 minutě otevřeme víko a vložíme první tři knedlíky, vaříme v páře 10 minut. Vyjmeme uvařené knedlíky a vložíme druhou várku na dalších 10 minut
Houskový knedlík podáváme s různými omáčkami a masem podle chuti
Zdroj: tefal.cz