Měkké medové perníčky 1 recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 4 ks vejce 300 g máslo 1 lžíce kakao 100 ml mléko 300 g med 300 g cukr moučka 1 lžička badyán 1 lžička anýz 1 lžička mletá skořice 800 g hladká mouka 1 lžička drcený hřebíček 2 lžičky soda bikarbona
Postup Měkké medové perníčky 1
Postup přípravy receptu
-
Med, cukr, máslo a žloutky promícháme, potom přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Zamícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. Zpracujeme a uděláme bochník těsta, který dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 10 hodin v lednici
Poté těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a můžeme vykrajovat. Perníčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem
Medové perníčky potřeme vejcem a dáme péct na 15 minut při 200 °C
Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.