Vánoční hned měkké perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g máslo
2 lžíce kakao
6 lžic med
250 g cukr moučka
600 g hladká mouka
1 ks kypřící prášek do perníku
3 lžičky perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience vsypeme do mísy a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Zabalíme ho do folie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Poté vyválíme plát o síle cca 3 - 5 mm, vykrajujeme různé tvary a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou

  2. Perníčky pečeme na 150 - 170 °C. Vyndáme z trouby a ještě teplé potíráme rozšlehaným vaječným bílkem

  3. Po zaschnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou, čokoládou apod. Perníčky skladujeme v uzavřené krabici, uchováváme v chladu a suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!