Vánoční hned měkké perníčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 3 ks vejce 200 g máslo 2 lžíce kakao 6 lžic med 250 g cukr moučka 600 g hladká mouka 1 ks kypřící prášek do perníku 3 lžičky perníkové koření
Postup Vánoční hned měkké perníčky
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience vsypeme do mísy a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Zabalíme ho do folie a necháme odpočinout v lednici do druhého dne. Poté vyválíme plát o síle cca 3 - 5 mm, vykrajujeme různé tvary a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou podložkou
Perníčky pečeme na 150 - 170 °C. Vyndáme z trouby a ještě teplé potíráme rozšlehaným vaječným bílkem
Po zaschnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou, čokoládou apod. Perníčky skladujeme v uzavřené krabici, uchováváme v chladu a suchu.