Domácí langoše recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 lžička sůl 1/2 l mléko 50 g droždí 1 lžička cukr krupice 1 kg hladká mouka 400 g zakysaná smetana olej na smažení 1 lžička jedlá soda
Postup Domácí langoše
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré ingredience. Mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, nalijeme trochu vlahého mléka a přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience (zbytek mléka, sůl, zakysanou smetanu a jedlou sodu) a zaděláme na mírně lepivé těsto
Těsto na langoše vložíme do předem olejem vymazaného sáčku o velikosti velké igelitové tašky. Dáme do lednice na 3 hodiny kynout a pak už můžeme dělat první langoše. Vytvoříme kuličku v dlaních, pomoučíme si vál, těsto pomačkáme do velikosti dlaně a pak oběma rukama ve vzduchu roztahujeme do velikosti pánve. Langoše smažíme v rozpáleném oleji dozlatova
Domácí langoše mažeme kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, česnekem apod
Poznámka: Těsto na langoše podle tohoto receptu vydrží v lednici až 5 dní. Zakysanou smetanu lze nahradit bílým jogurtem. Těsto používáme ihned po vytažení z lednice. Klasické droždí můžeme nahradit sušeným 50 g = 25 g sušeného.