Perníčky hned měkké recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 20 dkg cukr 1 ks vejce 2 ks vejce 1 ks vejce 10 dkg máslo 2 lžíce rum mléko 2 lžíce med 25 dkg cukr moučka 50 dkg hladká mouka citronová šťáva 0,5 lžiček jedlá soda 1 lžíce perníkové koření 1 lžička holandské kakao
Postup Perníčky hned měkké
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hladkou mouku, cukr moučka, vejce, máslo, med, rum, perníkové koření, holandské kakao a jedlou sodu. Vypracujeme tuhé těsto, které dáme do sáčku a do lednice až do rána odpočinout. Těsto může být v lednici i více dní
Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Vyválíme na 3 - 5 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary
Perníky dáme na mírně vymaštěný plech a potřeme před pečením vlažnou vodou. Pečeme při 180 °C asi 10 minut, ale měli bychom perníky raději hlídat. Hned po upečení perníky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme vychladnout
Na polevu smícháme 1 bílek, 20 dkg cukru (2x raději přesejeme) a pár kapek citronové šťávy. Polevu našleháme šlehačem na nejnižší stupeň. Poleva musí být tužší. Pokud by poleva byla řidší, přidáme cukr
Perníčky hned měkké ozdobíme podle fantazie a perníčky podáváme jako chutné sváteční pohoštění.