Králík v polévce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
100 g olej
sůl
2 snítky petrželka
500 g brambory
majoránka
2 ks cibule
1/4 ks celer
2 snítky pažitka
voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
3 lístky bazalka
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
1 kg králičí předek (prsa)

Postup přípravy receptu

  1. Maso, kořenovou zeleninu, česnek a cibuli očistíme. Maso a zeleninu nakrájíme na kousky. Maso na menší, zeleninu na větší. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Bylinky opereme a nasekáme na jemno. Cibuli a česnek nasekáme na drobné kostičky

  2. Maso a zeleninu (bez cibule) vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Pokud je maso z mladého králíka, přidáme rovněž i brambory. Jinak přidáme brambory asi 20 minut před tím, než je maso hotovo. Základ na polévku necháme vařit

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a necháme ji pomalu restovat. Pak ji zaprášíme moukou. Uděláme tak světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji trochou vývaru, rozvaříme a pak přidáme do polévky

  4. Přidáme bylinky s kořením a vaříme doměkka. Polévku z králíka dochutíme solí, majoránkou a případně přikyselíme octem

  5. Před podáváním ozdobíme králíka v polévce nasekanou petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!