Králík v polévce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 100 g olej sůl 2 snítky petrželka 500 g brambory majoránka 2 ks cibule 1/4 ks celer 2 snítky pažitka voda 2 ks mrkev 1 ks petržel 3 lístky bazalka 1 ks bobkový list 2 lžíce hladká mouka 1 kg králičí předek (prsa)
Postup Králík v polévce
Postup přípravy receptu
-
Maso, kořenovou zeleninu, česnek a cibuli očistíme. Maso a zeleninu nakrájíme na kousky. Maso na menší, zeleninu na větší. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Bylinky opereme a nasekáme na jemno. Cibuli a česnek nasekáme na drobné kostičky
Maso a zeleninu (bez cibule) vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Pokud je maso z mladého králíka, přidáme rovněž i brambory. Jinak přidáme brambory asi 20 minut před tím, než je maso hotovo. Základ na polévku necháme vařit
Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a necháme ji pomalu restovat. Pak ji zaprášíme moukou. Uděláme tak světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji trochou vývaru, rozvaříme a pak přidáme do polévky
Přidáme bylinky s kořením a vaříme doměkka. Polévku z králíka dochutíme solí, majoránkou a případně přikyselíme octem
Před podáváním ozdobíme králíka v polévce nasekanou petrželkou nebo pažitkou.