Vývar z králíka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 - 2 lžíce sůl 1 ks cibule 1/2 ks celer voda 4 ks mrkev 2 ks petržel 5 kuliček jalovec 1 ks králík 5 kuliček nové koření 10 kuliček celý pepř
Postup Vývar z králíka
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu oškrábeme a přepůlíme. Česnek oloupeme a překrojíme, cibuli překrojíme i se slupkou
Omytého králíka vložíme celého do velkého hrnce, přidáme zeleninu a zalijeme vodou. Přidáme koření a uvedeme do varu. Odebereme pěnu, osolíme a vaříme 60 - 80 minut pod pokličkou. Králíka i zeleninu vyndáme a vývar scedíme
Vývar z králíka můžeme použít jako lehkou polévku se zavářkou z nudlí nebo jen do ní přidáme hrst smažené zavářky (tvar hrášku).