Vývar z krůtího křídla recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks rajčata 1 ks cibule 1 ks celer 1 ks pórek 3 ks mrkev 1 ks kedlubna 2 ks bobkový list 1 ks zelená paprika 3 větvičky celerová nať 15 kuliček celý černý pepř domácí nudle 3 kuličky celé nové koření 2 kuličky celý jalovec 0,5 ks čerstvá feferonka 800 g krůtí křídla 2 ks petrželový kořen
Postup Vývar z krůtího křídla
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na hrubší kusy. Česnek a cibuli očistíme a na cibuli ponecháme spodní slupku, pouze odkrojíme oba konce, protože slupka z cibule dá vývaru krásnou barvu. Papriku omyjeme i s feferonkou, odstopkujeme, zbavíme žilek a jadérek a rajčata omyjeme. Petrželovou nať omyjeme a část posekáme nadrobno. Celerovou nať omyjeme
Krůtí křídlo dočistíme, zbavíme chloupků a nečistot, omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím studené vody, osolíme a vaříme na nejnižším plameni sotva znatelným čeřením do poloměkka. Během vaření sbíráme šum, abychom měli čirý a průzračný vývar. Asi v polovině vaření přidáme všechno koření, všechnu zeleninu, petrželovou a celerovou nať
Krůtí křídlo vybereme na podnos a zeleninu dovaříme al dente. Z vývaru odstraníme koření, cibuli, feferonku, papriku, pórek, cibuli a česnek, uvařené natě a rajčata. Ostatní zeleninu dáme do mísy a vývar necháme chvíli odstát
Když vývar zchladne, horký vývar scedíme přes husté síto do jiného hrnce. Do malého hrnce odebereme část scezeného vývaru a na středním plameni zavaříme v něm domácí nudle. Na talíře dáme nudle, mrkev, petrželový kořen, jinou zeleninu podle vlastní chuti a zalijeme horkým vývarem
Vývar z krůtího křídla servírujeme posypaný čerstvě nasekanou petrželovou natí a podáváme jako první chod. Zavářky mohou být různé podle našeho výběru a chuti, krůtího stehno ještě upečeme na másle na cibulovo-jablkovém lůžku s brambory a podáváme jako hlavní chod. Máme tak kompletní velmi chutný nedělní oběd, který je i cenově velmi dostupný.