Vývar z krůtího křídla recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks rajčata
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks pórek
3 ks mrkev
1 ks kedlubna
2 ks bobkový list
1 ks zelená paprika
3 větvičky celerová nať
15 kuliček celý černý pepř
domácí nudle
3 kuličky celé nové koření
2 kuličky celý jalovec
0,5 ks čerstvá feferonka
800 g krůtí křídla
2 ks petrželový kořen

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na hrubší kusy. Česnek a cibuli očistíme a na cibuli ponecháme spodní slupku, pouze odkrojíme oba konce, protože slupka z cibule dá vývaru krásnou barvu. Papriku omyjeme i s feferonkou, odstopkujeme, zbavíme žilek a jadérek a rajčata omyjeme. Petrželovou nať omyjeme a část posekáme nadrobno. Celerovou nať omyjeme

  2. Krůtí křídlo dočistíme, zbavíme chloupků a nečistot, omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím studené vody, osolíme a vaříme na nejnižším plameni sotva znatelným čeřením do poloměkka. Během vaření sbíráme šum, abychom měli čirý a průzračný vývar. Asi v polovině vaření přidáme všechno koření, všechnu zeleninu, petrželovou a celerovou nať

  3. Krůtí křídlo vybereme na podnos a zeleninu dovaříme al dente. Z vývaru odstraníme koření, cibuli, feferonku, papriku, pórek, cibuli a česnek, uvařené natě a rajčata. Ostatní zeleninu dáme do mísy a vývar necháme chvíli odstát

  4. Když vývar zchladne, horký vývar scedíme přes husté síto do jiného hrnce. Do malého hrnce odebereme část scezeného vývaru a na středním plameni zavaříme v něm domácí nudle. Na talíře dáme nudle, mrkev, petrželový kořen, jinou zeleninu podle vlastní chuti a zalijeme horkým vývarem

  5. Vývar z krůtího křídla servírujeme posypaný čerstvě nasekanou petrželovou natí a podáváme jako první chod. Zavářky mohou být různé podle našeho výběru a chuti, krůtího stehno ještě upečeme na másle na cibulovo-jablkovém lůžku s brambory a podáváme jako hlavní chod. Máme tak kompletní velmi chutný nedělní oběd, který je i cenově velmi dostupný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!