Velšský králík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
sůl
1 šálek vývar
2 - 3 ks vejce
5 lžic máslo
máslo
2 - 3 lžíce strouhanka
2 ks cibule
0,5 lžiček kmín
1 - 2 šálky celer
1 - 2 špetky tymián
0,5 šálků mrkev
0,5 lžiček bazalka
1 - 2 špetky šalvěj
2 lžíce sekaná petrželka
2 lžíce sekaná pažitka
1 - 2 šálky sekané kopřivy
4 šálky starší chleba

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu očistíme, nastrouháme a odebereme požadované množství. Velké cibule nasekáme najemno. Chléb nakrájíme na kostičky a taktéž odměříme počet šálků. Slaninu není nutná, ale je dobrá pro chuť

  2. V hrnci na 5 lžících másla opečeme nakrájenou cibuli, strouhaný celer, mrkev a starší chleba. Pokud je příliš tvrdý, rozdrtíme ho. Směs zalijeme šálkem vývaru, může být i z kostky, přidáme kmín a bazalku, po špetce šalvěje a tymiánu, po 2 lžících sekané pažitky a petrželky. Směs mírně osolíme a přidáme sekané kopřivy. Promícháme a necháme vsáknout. Pokud byl chleba příliš suchý, přilijeme ještě trochu vývaru

  3. Směs necháme prochladnout a zamícháme 2 - 3 rozšlehaná vejce. Podle potřeby přidáme ještě 2 - 3 lžíce strouhanky

  4. Pekáček vymažeme máslem nebo vyložíme alobalem či pečícím papírem a na ní položíme směs tvarovanou do šišky. Poklademe máslem či slaninou a pečeme 1/2 hodiny. Do směsi můžete také přidat trochu mletého masa

  5. Velšského králíka nakrájíme na řezy. Velšského králíka servírujeme teplého či studeného se salátem či pokrájenou zeleninou

  6. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!