Velšský králík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- slanina sůl 1 šálek vývar 2 - 3 ks vejce 5 lžic máslo máslo 2 - 3 lžíce strouhanka 2 ks cibule 0,5 lžiček kmín 1 - 2 šálky celer 1 - 2 špetky tymián 0,5 šálků mrkev 0,5 lžiček bazalka 1 - 2 špetky šalvěj 2 lžíce sekaná petrželka 2 lžíce sekaná pažitka 1 - 2 šálky sekané kopřivy 4 šálky starší chleba
Postup Velšský králík
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu očistíme, nastrouháme a odebereme požadované množství. Velké cibule nasekáme najemno. Chléb nakrájíme na kostičky a taktéž odměříme počet šálků. Slaninu není nutná, ale je dobrá pro chuť
V hrnci na 5 lžících másla opečeme nakrájenou cibuli, strouhaný celer, mrkev a starší chleba. Pokud je příliš tvrdý, rozdrtíme ho. Směs zalijeme šálkem vývaru, může být i z kostky, přidáme kmín a bazalku, po špetce šalvěje a tymiánu, po 2 lžících sekané pažitky a petrželky. Směs mírně osolíme a přidáme sekané kopřivy. Promícháme a necháme vsáknout. Pokud byl chleba příliš suchý, přilijeme ještě trochu vývaru
Směs necháme prochladnout a zamícháme 2 - 3 rozšlehaná vejce. Podle potřeby přidáme ještě 2 - 3 lžíce strouhanky
Pekáček vymažeme máslem nebo vyložíme alobalem či pečícím papírem a na ní položíme směs tvarovanou do šišky. Poklademe máslem či slaninou a pečeme 1/2 hodiny. Do směsi můžete také přidat trochu mletého masa
Velšského králíka nakrájíme na řezy. Velšského králíka servírujeme teplého či studeného se salátem či pokrájenou zeleninou
Dobrou chuť!