Celozrnný chléb bez kynutí recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 300 ml podmáslí 1 lžíce med 5 ks vlašské ořechy 370 g celozrnná mouka 1 lžička jedlá soda 125 g ovesné vločky 1 lžíce sezamová semínka 1 hrst slunečnicová semínka
Postup Celozrnný chléb bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Ořechy nasekáme na menší kousky. V míse smícháme mouku, jedlou sodu, ovesné vločky, semínka, med, ořechy, podmáslí, sůl a vypracujeme těsto
Z vypracovaného těsta vytvoříme chleba. Troubu rozehřejeme na 200 °C a chléb dáme na plech s pečicím papírem
Chléb pečeme asi hodinu, během pečení můžeme snížit teplotu. Po upečení potřeme chleba vodou, aby nám kůrka příliš neztvrdla
Celozrnný chléb bez kynutí po vychladnutí krájíme a podáváme k různým pokrmům jako přílohu.