Celozrnný chléb bez kynutí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
300 ml podmáslí
1 lžíce med
5 ks vlašské ořechy
370 g celozrnná mouka
1 lžička jedlá soda
125 g ovesné vločky
1 lžíce sezamová semínka
1 hrst slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy nasekáme na menší kousky. V míse smícháme mouku, jedlou sodu, ovesné vločky, semínka, med, ořechy, podmáslí, sůl a vypracujeme těsto

  2. Z vypracovaného těsta vytvoříme chleba. Troubu rozehřejeme na 200 °C a chléb dáme na plech s pečicím papírem

  3. Chléb pečeme asi hodinu, během pečení můžeme snížit teplotu. Po upečení potřeme chleba vodou, aby nám kůrka příliš neztvrdla

  4. Celozrnný chléb bez kynutí po vychladnutí krájíme a podáváme k různým pokrmům jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!