Celozrnný věnec recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g máslo 200 ml mléko 1 kelímek tvaroh 3 lžíce med 100 g cukr krupice 150 g polohrubá mouka 250 g müsli 5 lžic vlašské ořechy 2 lžíce horká voda 1 lžička jedlá soda 1 balíček kypřící prášek do perníku 2 lžíce kandovaná citrusová kůra
Postup Celozrnný věnec
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, medem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a vlažné máslo a 2 lžíce horké vody. K vaječné směsi přidáme tučný tvaroh rozmíchaný s mlékem a ještě chvíli šleháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníkem, sodou, skořicí a müsli umleté najemno
Úplně na závěr vmícháme nahrubo mleté vlašské ořechy a kandovanou citrusovou kůru. Do těsta můžeme přidat podle chuti rozinky, kakao a podobně. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného věnce a pečeme při 170 °C asi 25 - 30minut
Celozrnný věnec necháme vychladnout a můžeme potřít polevou. Celozrnný věnec nakrájíme a můžeme se do něj pustit.