Celozrnný věnec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g máslo
200 ml mléko
1 kelímek tvaroh
3 lžíce med
100 g cukr krupice
150 g polohrubá mouka
250 g müsli
5 lžic vlašské ořechy
2 lžíce horká voda
1 lžička jedlá soda
1 balíček kypřící prášek do perníku
2 lžíce kandovaná citrusová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, medem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a vlažné máslo a 2 lžíce horké vody. K vaječné směsi přidáme tučný tvaroh rozmíchaný s mlékem a ještě chvíli šleháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníkem, sodou, skořicí a müsli umleté najemno

  2. Úplně na závěr vmícháme nahrubo mleté vlašské ořechy a kandovanou citrusovou kůru. Do těsta můžeme přidat podle chuti rozinky, kakao a podobně. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného věnce a pečeme při 170 °C asi 25 - 30minut

  3. Celozrnný věnec necháme vychladnout a můžeme potřít polevou. Celozrnný věnec nakrájíme a můžeme se do něj pustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!