Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
120 g cukr moučka
borůvky
100 g cukr krystal
100 g hrubá mouka
tuk na vymazání
120 g máslo nebo rostlinný tuk
mouka na vysypání
250 g celozrnná jemně mletá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Přidáme změklý tuk nakrájený na plátky a jedno vejce. Nejlépe rukama zpracujeme na vále těsto, které na chvíli uložíme do lednice

  2. Mezitím si vymažeme kulatou koláčovou formu a vysypeme ji moukou. Těsto rozprostřeme do formy, v okrajích vytlačíme trochu výš. Nasypeme množství čerstvých (případně rozmrazených) borůvek podle potřeby a chuti. Nakonec zasypeme cukrovou drobenkou

  3. Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Drobenka krásně zezlátne a borůvky voní po celém bytě

  4. Celozrnný borůvkový koláč podáváme samotný nebo dozdobený kysanou smetanou a lístkem máty či meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!