Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 100 g máslo 120 g cukr moučka borůvky 100 g cukr krystal 100 g hrubá mouka tuk na vymazání 120 g máslo nebo rostlinný tuk mouka na vysypání 250 g celozrnná jemně mletá mouka
Postup Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Přidáme změklý tuk nakrájený na plátky a jedno vejce. Nejlépe rukama zpracujeme na vále těsto, které na chvíli uložíme do lednice
Mezitím si vymažeme kulatou koláčovou formu a vysypeme ji moukou. Těsto rozprostřeme do formy, v okrajích vytlačíme trochu výš. Nasypeme množství čerstvých (případně rozmrazených) borůvek podle potřeby a chuti. Nakonec zasypeme cukrovou drobenkou
Celozrnný borůvkový koláč s drobenkou pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Drobenka krásně zezlátne a borůvky voní po celém bytě
Celozrnný borůvkový koláč podáváme samotný nebo dozdobený kysanou smetanou a lístkem máty či meduňky.