Tradiční pečený králík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

80 g slanina
5 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
1 ks králík
grilovací koření
vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku

  2. Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké

  3. Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!