Tradiční pečený králík recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 80 g slanina 5 stroužků česnek sůl 2 ks cibule 1 ks králík grilovací koření vývar nebo voda na podlití
Postup Tradiční pečený králík
Postup přípravy receptu
-
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku
Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké
Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.