Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

60 g slanina
2 stroužky česnek
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
zeleninový vývar
1 hrst strouhaný chléb
1 lžíce mletý zázvor
320 g vepřové maso
0,5 sklenek bílé suché víno
1 lžíce pikantní krém z papriček

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a promícháme s mletým zázvorem. Česnek nasekáme nadrobno

  2. Libové vepřové maso podle našeho výběru opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na kousky, které obalíme nasekaným česnekem, pikantním krémem z papriček (můj recept) a olivovým olejem. Dobře obalené kousky vepřového necháme přikryté půl hodiny marinovat

  3. Na malém množství oleje cibuli osmažíme dozlatova. Vhodíme nakrájenou slaninu, přidáme kousky masa a po osmažení, jakmile pustí šťávu, vlijeme bílé víno, které necháme odpařit. Potom přilijeme vývar nebo vodu a vaříme do změknutí. Omáčku zahustíme hrstí strouhaného staršího chlebu

  4. Pikantní vepřové maso se zázvorem a slaninou podáváme teplé s knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!