Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 60 g slanina 2 stroužky česnek 1 ks cibule 2 lžíce olivový olej zeleninový vývar 1 hrst strouhaný chléb 1 lžíce mletý zázvor 320 g vepřové maso 0,5 sklenek bílé suché víno 1 lžíce pikantní krém z papriček
Postup Pikantní vepřové kousky se zázvorem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a promícháme s mletým zázvorem. Česnek nasekáme nadrobno
Libové vepřové maso podle našeho výběru opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na kousky, které obalíme nasekaným česnekem, pikantním krémem z papriček (můj recept) a olivovým olejem. Dobře obalené kousky vepřového necháme přikryté půl hodiny marinovat
Na malém množství oleje cibuli osmažíme dozlatova. Vhodíme nakrájenou slaninu, přidáme kousky masa a po osmažení, jakmile pustí šťávu, vlijeme bílé víno, které necháme odpařit. Potom přilijeme vývar nebo vodu a vaříme do změknutí. Omáčku zahustíme hrstí strouhaného staršího chlebu
Pikantní vepřové maso se zázvorem a slaninou podáváme teplé s knedlíkem nebo rýží.