Pikantní vepřové nudličky s bramboráčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 lžíce sůl
1 ks vejce
500 g brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1/4 ks pórek
1/2 sklenice kapie
1 špetka chilli
1 lžička pepř
2 špetky pepř
2 - 3 hrnečky hladká mouka
500 g vepřová kýta
3 lžíce rajský protlak
1 lžíce worcestr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji necháme zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek, orestujeme a přidáme nakrájené masové nudličky, které ze všech stran zprudka opečeme. Snížíme teplotu, přidáme pórek a nakrájenou kapii, dusíme doměkka. Přidáme trochu chilli nebo pálivou papriku, rajský protlak, worcestrovou omáčku a dobře promícháme. V případě potřeby přilijeme trochu vody a povaříme, abychom dosáhli správného propojení všech chutí

  2. Směs na bramboráky připravíme ze syrových nastrouhaných brambor ochucených solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Přidáme vejce a hladkou mouku, aby těsto bylo přiměřeně husté

  3. Na pánvi tvoříme placičky a z obou stran dozlatova opékáme. Pro stejný tvar a velikost bramboráčků můžeme použít lívanečník

  4. Pikantní vepřové nudličky podáváme s připravenými bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!