Švestkové knedlíky ze spařeného těsta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1/2 lžičky sůl švestky cukr moučka 1 lžíce cukr krystal cukr krystal 750 g polohrubá mouka 300 ml horká voda rozpuštěné máslo mletý mák
Postup Švestkové knedlíky ze spařeného těsta
Postup přípravy receptu
-
Vypeckujeme švestky, dovnitř dáme špetku cukru
Do mísy odměříme mouku, sůl, cukr, olej. Promícháme a přidáme horkou vodu. Těsto důkladně vypracujeme, poté vyválíme placku cca 3 mm tenkou, vykrajujeme kolečka a do nich balíme vypeckované švestky naplněné cukrem. Tvarujeme kuličky - knedlíky
Švestkové knedlíky ze spařeného těsta dáme do vroucí vody a vaříme 10 - 15 minut podle druhu ovoce a tloušťky těsta
Na talíři knedlíky ze spařeného těsta mastíme máslem, sypeme mletým mákem, perníkem nebo třeba opraženou strouhankou. Pocukrujeme.