Králík ve smetanové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 750 ml mléko 4 ks mrkev 2 ks petržel 2 ks bobkový list 1 ks velká cibule 1 lžíce hladká mouka citronová šťáva 250 ml smetana ke šlehání 1 ks vařený králík
Postup Králík ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vařeného králíka obereme od kostí a nakrájíme na kostičky. Mrkev a petržel oškrábeme, uvaříme v osolené vodě do poloměkka a pak nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme bobkový list, kostičky mrkve a petržele, osolíme a vše spolu za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme 250 ml mléka a za občasného míchání uvedeme do varu. Odstraníme bobkové listy, přidáme 250 ml a ponorným mixerem vše rozmixujeme. Přidáme smetanu, citronovou šťávu i nadrobno nakrájené maso a přivedeme k varu
Ve zbytku mléka rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku a 10 minut provaříme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu nebo přisolíme
Králíka ve smetanové omáčce podáváme s těstovinami.