Mega chlebový dort recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
3 stroužky česnek
2 - 3 ks cibule
20 dkg vysočina
4 lžíce plnotučná hořčice
1 ks pikantní klobása
20 dkg vepřová šunka
20 dkg plátkový eidam
4 lžíce jemný kečup
20 dkg kuřecí šunka
1 - 2 ks bílá paprika
1 ks chléb domácí XXL
1 ks tavený sýr (obdélník)
2 - 3 lžíce glora

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si upečeme chleba - doporučuji bílý francouzský, do kterého zapečeme slaninové kostky. Pokud nemáte možnost si ho sami doma upéct, stačí i kupovaný

  2. Upečený chléb vyndáme z formy, podélně rozřízneme na tři pláty a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme česnekovou pomazánku a kečupovo-hořčicovou pomazánku

  3. Rozetřeme česnek, přidáme máslo a tavený sýr, osolíme a opepříme a pořádně vidličkou promícháme. Kečupovo-hořčičnou pomazánku vytvoříme smícháním kečupem s hořčicí 1:1 (nebo 1:2)

  4. Spodní plát natřeme česnekovou pomazánku. Poklademe ji salámem, tenkými plátky klobásy, posypeme jemně nakrájenou cibulí a tenkými proužky papriky. Nakonec poklademe plátky sýra

  5. Vezmeme prostřední plát, jeho spodní část potřeme česnekovou pomazánkou a položíme na spodní plát. Vrch prostředního plátu potřeme kečupovo-hořčičnou pomazánkou, pokladem šunkou, jemně nakrájenou cibulí, tenkými proužky papriky a nakonec plátky sýru. Spodní stranu vrchního plátu potřeme kečupovo-hořčičnou pomazánku a položíme na prostřední plát

  6. Chlebový dort je nejlépe nechat přes noc uležet v ledničce aby se lépe krájel.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!