Rigatoni se sépiemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
pepř
1 ks červená paprika
1 lžička chilli koření
1 ks žlutá paprika
2 lžíce čerstvá bazalka
400 g konzervovaná rajčata
1 lžíce kukuřičný olej
350 g sépiové kroužky
250 g těstoviny rigatoni

Postup přípravy receptu

  1. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Papriky dáme na plech na pečení a opékáme je 15 minut pod předehřátým grilem za častého obracení, dokud jim slupka nezhnědne. Pomocí kleští je pak přeneseme do plastového sáčku a uzavřeme. Jakmile trochu zchladnou, odstraníme z nich opečenou slupku, zbavíme je semen a dužninu nakrájíme nadrobno

  2. Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme sépiové kroužky a za stálého míchání je opékáme 1-2 minuty. Hotové kroužky odkládáme na talíř. Na pánev potom dáme cibuli a česnek a opékáme je 5 minut doměkka. Přidáme rajčata, papriky a podle chuti čili koření, zmírníme oheň a omáčku zvolna vaříme 20-25 minut do zhoustnutí

  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme je 8-10 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky sépiové kroužky, bazalku a podle chuti sůl a pepř. Prohřejeme je 2-3 minuty. Těstoviny scedíme, upravíme na mísu, přelijeme omáčkou a podáváme

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!