Domácí zelné placičky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce majoránka 1 ks brambora 100 - 1500 g polohrubá mouka 80 g anglická slanina drcený kmín 80 - 100 ml světlé pivo mletý černý pepř 250 g bílé hlávkové zelí
Postup Domácí zelné placičky
Postup přípravy receptu
-
Bílé hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vroucí vodou. Pak zelí vložíme do studené, osolené a okmínované vody, přivedeme k varu, po 8 minutách slijeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou bramboru nastrouháme najemno a česnek prolisujeme
Na pánvi rozškvaříme slaninu, vmícháme okapané zelí, prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Směs ochutíme majoránkou, solí a pepřem a necháme vychladnout. Zelnou vychladlou směs přendáme do mísy, promícháme se strouhaným bramborem, zalijeme pivem, vmícháme vejce a nakonec vše zahustíme moukou tak, aby vzniklo středně husté těsto, které podle potřeby dochutíme. Z těsta upečeme na horkém oleji nebo sádle placičky, které necháme na ubrousku osušit
Domácí zelné placičky můžeme podávat jako přílohu k masu, dušené zelenině a klidně i jen tak na chuť.