Jablečné řezy s vanilkovým pudinkem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
3 ks vejce
40 g máslo
500 ml mléko
8 ks jablko
1 ks citron
2 balíčky vanilkový pudink
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme vodu, když se začne vařit, přidáme jablka. Vaříme za stálého míchání, ale jablka nesmí být rozvařená. Potom přidáme 3 lžíce cukru, nastrouhanou citronovou kůru a máslo. Odstavíme a vmícháme 3 žloutky

  2. Dáme do máslem vymazané zapékací mísy dáme jablečnou hmotu. Mléko svaříme s pudinkovými prášky. Pudink nalijeme na jablka

  3. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který rozetřeme na pudink. Jablečné řezy s vanilkovým pudinkem pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, dokud sníh nezhnědne

  4. Jablečné řezy s pudinkem můžeme podávat teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!