Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 1/2 l mléko 1 lžička majoránka 1 ks cibule 1 hrst kopřivy 1 špetka pepř 1 lžička muškátový oříšek 300 g uzené maso 10 ks staré rohlíky
Postup Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
Postup přípravy receptu
-
Den staré rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka asi na 15 minut, poté vymačkáme. Přidáme uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, cibuli nasekanou nadrobno, rozšlehaná celá vejce, sůl, pepř, majoránku, trochu muškátového oříšku a nadrobno nasekanou hrst spařených mladých kopřiv
Směs přendáme do pekáčku, silikonové formy na bábovku nebo do vymazané zapékací mísy a pečeme cca na 180 °C do zlatohněda
Upečenou velikonoční nádivku s uzeným masem a kopřivami můžeme zkontrolovat klasickým způsobem, píchnutím špejlí, která musí zůstat čistá. Nádivka je dobrá za studena i za tepla.