Pomalu pečený bůček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks cibule
2 - 3 lžíce med
1 lžička drcený pepř
2 lžičky mletý kmín
1 ks červená chilli paprička
1,3 kg bůček s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Do masa vmasírujeme sůl a pepř - to můžeme udělat i den předem. Do pekáče vložíme mřížku a maso na ni položíme kůží nahoru. Bůček pečeme zhruba hodinu

  2. Pak bůček přelijeme vypečenou šťávou a pečeme další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou. Pokud se nám zdá, že maso poněkud rychleji tmavne, přikryjeme ho alobalem

  3. Velké cibule oloupeme. Pod mřížku dáme do výpeku kolečka cibule. Promícháme chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřeme maso. Teplotu v troubě zvyšíme na 200 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjmeme bůček z trouby a necháme ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat

  4. Mezitím položíme pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidáme 2 lžíce vody, odvaříme přípečky, osolíme a opepříme

  5. Pomalu pečený bůček rozdělíme na porce, každou ozdobíme cibulí, přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami

  6. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!