Pomalu pečený bůček recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 ks cibule 2 - 3 lžíce med 1 lžička drcený pepř 2 lžičky mletý kmín 1 ks červená chilli paprička 1,3 kg bůček s kostí
Postup Pomalu pečený bůček
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Do masa vmasírujeme sůl a pepř - to můžeme udělat i den předem. Do pekáče vložíme mřížku a maso na ni položíme kůží nahoru. Bůček pečeme zhruba hodinu
Pak bůček přelijeme vypečenou šťávou a pečeme další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou. Pokud se nám zdá, že maso poněkud rychleji tmavne, přikryjeme ho alobalem
Velké cibule oloupeme. Pod mřížku dáme do výpeku kolečka cibule. Promícháme chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřeme maso. Teplotu v troubě zvyšíme na 200 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjmeme bůček z trouby a necháme ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat
Mezitím položíme pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidáme 2 lžíce vody, odvaříme přípečky, osolíme a opepříme
Pomalu pečený bůček rozdělíme na porce, každou ozdobíme cibulí, přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami
Foto: Pixabay.com