Polévka Zuppa di pomodoro recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžičky solamyl
1 ks cibule
1 l voda
1 plechovka rajčatový protlak
1 svazeček bazalka
200 g těstoviny
2 lžíce olivový olej
1 lžička mletý černý pepř
1 plechovka bílé fazole v tomatové omáčce

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a bylinky očistíme a nasekáme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu

  2. V hrnci rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm orestujeme. Přidáme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a podlijeme vodou. Hrnec přikryjeme poklicí a asi 15 minut zvolna vaříme.Uvařené těstoviny dáme do polévky, dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody

  3. Polévku Zuppa di pomodoro rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!