Polévka Zuppa di pomodoro recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžičky solamyl 1 ks cibule 1 l voda 1 plechovka rajčatový protlak 1 svazeček bazalka 200 g těstoviny 2 lžíce olivový olej 1 lžička mletý černý pepř 1 plechovka bílé fazole v tomatové omáčce
Postup Polévka Zuppa di pomodoro
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a bylinky očistíme a nasekáme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu
V hrnci rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm orestujeme. Přidáme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a podlijeme vodou. Hrnec přikryjeme poklicí a asi 15 minut zvolna vaříme.Uvařené těstoviny dáme do polévky, dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody
Polévku Zuppa di pomodoro rozdělíme na talíře a ihned podáváme.