Bramborová polévka se zázvorem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 750 g brambory 1 ks cibule 2 lžičky čerstvý zázvor 800 ml zeleninový vývar 1/4 lžičky římský kmín 1 - 2 špetky mletý koriandr čerstvá petrželka 2 tobolky kardamom mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření
Postup Bramborová polévka se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytou petrželku jemně nasekáme
V hrnci na másle necháme zpěnit cibulku, pak vmícháme kardamom, římský kmín a koriandr. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Pak do hrnce přidáme brambory, nastrouhaný zázvor, pepř a sůl a zvolna uvaříme doměkka
Když brambory změknou, odstraníme z vývaru tobolky kardamomu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme petrželkou, solí a pepřem, prohřejeme, ale již nevaříme
Krémovou bramborovou polévku se zázvorem a smetanou podáváme horkou s bílým pečivem.