Kosmatice z černého bezu recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Kosmatice z černého bezu
Postup přípravy receptu
-
Květy černého bezu omyjeme a potom si uděláme těstíčko jako na palačinky. Smícháme vejce, trochu mléka a trochu mouky podle potřeby. Těstíčko nesmí být moc husté
Květy namočíme do těstíčka a pokládáme na rozpálený tuk. Potom odstřihneme stopku. Po upečení z jedné strany, otočíme a upečeme z druhé strany
Kosmatici z černého bezu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Dále se k jídlu výborně hodí kyselá okurka nebo okurkový salát
Na salát nastrouháme okurku na větších dírkách. Na nálev smícháme studenou vodu, trochu soli, trochu pepře, ocet a cukr. Na 1 lžíci octa dávám 2 lžíce cukru, záleží ale na vaší chuti. Případně k nastrouhané okurce místo nálevu dáme kefír či mikyšku nebo podmáslí
Smažené kosmatice lze podávat i na sladko
Foto: Pixabay.com