Kosmatice z černého bezu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

vejce
mléko
mouka
tuk na smažení
10 ks černý bez

Postup přípravy receptu

  1. Květy černého bezu omyjeme a potom si uděláme těstíčko jako na palačinky. Smícháme vejce, trochu mléka a trochu mouky podle potřeby. Těstíčko nesmí být moc husté

  2. Květy namočíme do těstíčka a pokládáme na rozpálený tuk. Potom odstřihneme stopku. Po upečení z jedné strany, otočíme a upečeme z druhé strany

  3. Kosmatici z černého bezu podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Dále se k jídlu výborně hodí kyselá okurka nebo okurkový salát

  4. Na salát nastrouháme okurku na větších dírkách. Na nálev smícháme studenou vodu, trochu soli, trochu pepře, ocet a cukr. Na 1 lžíci octa dávám 2 lžíce cukru, záleží ale na vaší chuti. Případně k nastrouhané okurce místo nálevu dáme kefír či mikyšku nebo podmáslí

  5. Smažené kosmatice lze podávat i na sladko

  6. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!