Cikánský řízek z vepřového bůčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek olej sůl 2 ks vejce strouhanka hladká mouka 60 dkg vepřový bůček
Postup Cikánský řízek z vepřového bůčku
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, naklepeme, osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Máme-li čas, necháme řízky odležet v lednici zabalené v alobalu
Řízky obalíme v klasickém trojobalu (vejce, mouka, strouhanka) a pomalu smažíme na oleji nebo sádle do pěkné světle hnědé barvy
Cikánský řízek z vepřového bůčku podáváme jako chutný hlavní chod s přílohou stejnou jako ke klasickým řízkům - brambory, bramborová kaše, bramborový salát nebo pečené brambory.