Cikánský řízek z vepřového bůčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
60 dkg vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, naklepeme, osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Máme-li čas, necháme řízky odležet v lednici zabalené v alobalu

  2. Řízky obalíme v klasickém trojobalu (vejce, mouka, strouhanka) a pomalu smažíme na oleji nebo sádle do pěkné světle hnědé barvy

  3. Cikánský řízek z vepřového bůčku podáváme jako chutný hlavní chod s přílohou stejnou jako ke klasickým řízkům - brambory, bramborová kaše, bramborový salát nebo pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!