Rizoto s chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 1 ks cibule 1 kg chřest estragon 80 g gorgonzola 250 ml bílé víno mletý pepř čerstvá petrželka 250 g kulatá rýže
Postup Rizoto s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme a odřízneme špičky. Špičky chřestu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu, poté slijeme. Stonky chřestu rozdělíme na kousky dlouhé asi 4 cm a povaříme je ve vývaru do křupava (cca 12 minut), poté stonky chřestu slijeme, chřestový vývar uchováme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
Cibuli orestujeme na pánvi na kousky másla, přidáme rýži a dusíme asi 3 minuty, zalijeme vínem a osolíme. Když se víno skoro vaří, zalijeme horkým chřestovým vývarem a na mírném ohni rýži vaříme asi 20 - 30 minut. Rýži dochutíme, přidáme nasekané bylinky s chřestem a gorgonzolou a jemně promícháme
Rizoto s chřestem podáváme samostatně, případně jako přílohu
Foto: Shutterstock.com