Cikánské věpřové řízečky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej 2 lžičky sůl 4 lžíce solamyl pepř 2 lžíce sojová omáčka 2 lžičky kari koření 2 lžičky mletá paprika pálivá mletá paprika 0,5 kg vepřová kýta 4 ks vajíčka 1 ks větší pórek slunečnicový olej na smažení 2 lžičky worčestrová omáčka
Postup Cikánské věpřové řízečky
Postup přípravy receptu
-
Na menší kostičky si nakrájíme omyté okapané maso, pórek krájíme přepůlený. Dáme společně s masem do mísy. Přidáme vejce, sojovku, worčestr, sůl, pepř, papriku, kari, nastrouhaný česnek, olej a vše zamícháme a do směsi přidáme solamyl
Vše důkladně promícháme a necháme aspoň 12 hodin odležet - nejlépe přes noc
Ze směsi tvoříme placičky a smažíme například na lívanečníku, jsou pak krásné placičky nebo jen tak na pánvičce. Podávám se zeleninovou oblohou, hranolky nebo bramborovou kaší.