Cikánské věpřové řízečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 lžičky sůl
4 lžíce solamyl
pepř
2 lžíce sojová omáčka
2 lžičky kari koření
2 lžičky mletá paprika
pálivá mletá paprika
0,5 kg vepřová kýta
4 ks vajíčka
1 ks větší pórek
slunečnicový olej na smažení
2 lžičky worčestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na menší kostičky si nakrájíme omyté okapané maso, pórek krájíme přepůlený. Dáme společně s masem do mísy. Přidáme vejce, sojovku, worčestr, sůl, pepř, papriku, kari, nastrouhaný česnek, olej a vše zamícháme a do směsi přidáme solamyl

  2. Vše důkladně promícháme a necháme aspoň 12 hodin odležet - nejlépe přes noc

  3. Ze směsi tvoříme placičky a smažíme například na lívanečníku, jsou pak krásné placičky nebo jen tak na pánvičce. Podávám se zeleninovou oblohou, hranolky nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!