Vaječná omeleta s tarhoňou a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks vejce
1 lžíce smetana
1 balíček mozzarella
mletý černý pepř
1 hrst čerstvá pažitka
1 šálek vařená tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu uvaříme v zeleninovém nebo kuřecím vývaru podle návodu na obalu a necháme okapat. Syrová vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a lehce vidličkou prošleháme se smetanou. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou čerstvou pažitku nasekáme nadrobno

  2. Na velkou zahřátou pánev vytřenou olejem nalijeme asi 2/3 rozšlehaných vajec a při mírné teplotě necháme vejce odspodu ztuhnout. Pak do středu rozprostřeme okapanou tarhoňu, kterou poklademe sýrem, vše posypeme nasekanou pažitkou a po okrajích dolijeme zbývající rozšlehaná vejce. Pak pánev zakryjeme, případně vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pozvolna vše asi 8 - 10 minut zapékáme

  3. Vaječnou omeletu s tarhoňou a sýrem rozkrojíme na polovinu, přesuneme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!