Vaječná omeleta s tarhoňou a sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 6 ks vejce 1 lžíce smetana 1 balíček mozzarella mletý černý pepř 1 hrst čerstvá pažitka 1 šálek vařená tarhoňa
Postup Vaječná omeleta s tarhoňou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu uvaříme v zeleninovém nebo kuřecím vývaru podle návodu na obalu a necháme okapat. Syrová vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a lehce vidličkou prošleháme se smetanou. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou čerstvou pažitku nasekáme nadrobno
Na velkou zahřátou pánev vytřenou olejem nalijeme asi 2/3 rozšlehaných vajec a při mírné teplotě necháme vejce odspodu ztuhnout. Pak do středu rozprostřeme okapanou tarhoňu, kterou poklademe sýrem, vše posypeme nasekanou pažitkou a po okrajích dolijeme zbývající rozšlehaná vejce. Pak pánev zakryjeme, případně vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pozvolna vše asi 8 - 10 minut zapékáme
Vaječnou omeletu s tarhoňou a sýrem rozkrojíme na polovinu, přesuneme na talíře a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.